Yaratıcı Drama Lideri olmak isteyenlere bir mesajımız var…
Antalya Müzesi’ne yıllar önce gittim ve yıllardır aklımdan çıkmayan tek bir eser altına yazılmış bir yazı var “Hayat Oyunla Başlar Oyunla Biter”. Oyun çocukların en ciddi işidir denir ama her yaşta oyunun tadı bambaşkadır. Yaratıcı dramanın içinde de her zaman var olan oyun dramayı daha cazip hale getirir bizim için. Yaratıcı dramada bazen hayaller kurar, olmak istediğimiz kişiler ya da nesneler olur, tüm duyularımızı kullanma imkanı bulur ve aştığımız sınırlarımıza şaşırırız. Bu çok tatlı bir şaşkınlıktır. Süreç ilerledikçe, bakış açımızın ne kadar genişlediğini fark eder, varlığından bile haberdar olmadığımız ya da kullanılmaya kullanılmaya körelmiş özelliklerimizi keşfederiz. Yaratıcı Drama ile yaşam koşturmasında sanki zaman durur ve kendimiz için farklı bir zaman dilimi açılır.
Yıllardır Drama eğitmenliği yapıyorum ve hep şöyle geri bildirimler alıyorum. “Zaman nasıl bu kadar hızlı aktı anlayamadım, Benim bile fark etmediğim yönlerim varmış, oyun oynamak çok keyifli, duygu ve düşüncelerimi hiç yargılanmadan ifade etmek beni çok rahatlattı, biz bu kadar eğleniyorsak çocuklar ne kadar mutlu oluyordur, kendim için ayırdığım en anlamlı zaman…”Bu cümleleri her duyduğumda işimden aldığım haz daha da artar.
Yaratıcı drama grupları aslında katılımcılar kadar liderler için de karşılıklı bir paylaşım ortamıdır. Herkes deneyimlerini paylaşır. Eğitmen olarak bize düşen bir drama lideri nasıl olunur, hangi alanlarda kullanılır, farklı yaş gruplarında nasıl uygulanır konusundaki deneyim ve bilgimizi teoride ve uygulamada aktarmaktır.
Size ayrılmış özel bir zaman diliminde, keyifli ve anlamlı uygulamalar içinde yer almak, alana dair gerekli bilgi ve deneyime ulaşmak ve sonunda siz de yaratıcı drama lideri olmak istemez misiniz?…
Derya Özer
Yaratıcı Drama Eğitmeni
Dragos Şube Kurucu Ortağı